5 tips voor het uitzoeken van een riem

on

Een riem is niet de eerste modeaccessoire waar mensen aan denken als ze een outfit uitzoeken. Modeaccessoires als sjaals en horloges zijn veel populairder vergeleken met riemen. Vreemd eigenlijk wanneer je nagaat dat een riem je outfit kan maken of breken. Daarom geven wij jou 5 tips voor het uitzoeken van een riem.

1.De juiste maat

Het is misschien voor de hand liggend, maar veel mensen lopen rond met een te grote of te kleine riem. Je ziet het vaak gebeuren dat de gesp door het eerste of laatste gaatje zit. Hierdoor zit de riem niet mooi gecentreerd op je outfit en kan het zorgen voor een rommelig effect. Het mooiste is als de gesp zich op het middelste gaatje van de riem sluit.

2.Match of mismatch?

Je schoenen en riem zijn twee onlosmakelijke mode items. Zwarte schoenen en een bruine riem kunnen een totale mismatch zijn. Je wilt graag dat je schoenen en riem perfect bij elkaar passen zodat je outfit meer een geheel lijkt. Heb je zwarte schoenen? Kies dan voor een zwarte riem.

Iets om niet te vergeten is de structuur van je riem en schoenen. Heb je zwarte leren schoenen? Kies dan voor een zwarte leren riem. Heb je bruine suède schoenen? Kies dan voor een bruine suède riem.

3.Strak in pak

Draag je een pak? Dan kan een riem je het verschil maken! Als je een pak draagt zit je overhemd altijd in je pantalon waardoor de riem altijd in zicht is. Draag je geen riem, dan lijkt je outfit kaal. Draag je een riem die niet past bij de kleur van je pak of een riem die niet past bij je schoenen? Dan kan dit je gehele outfit tenietdoen. Mannen die veel in pak lopen hebben daarom ook vaak verschillende kleuren en materialen riemen in de kledingkast liggen of hangen.

Draag je een stropdas? Zorg dan dat de stropdas de riem met de punt aanraakt.

4.Smalle of brede riem

Je riem breekt je outfit als het waren in twee delen. Een brede riem maakt deze scheiding heel erg duidelijk en een smalle riem maakt deze scheiding wat subtieler. Bepaal hierin zelf wat beter bij jou en je outfit past.

5.Hoe zit de riem?

Niet geheel onbelangrijk is hoe de riem zit. Een riem die fijn zit, doe je namelijk sneller en vaker om dan een riem die niet fijn zit. Een riem kopen en nooit dragen omdat deze niet fijn zit, zou zonde zijn.