Beken kleur met je parfum

Christian Dior: A woman’s perfume tells more about her than her handwriting

Beken kleur met je parfum

Kleding en kleur zijn een vast onderdeel van je image, maar dat parfum je image kan versterken wordt veelal vergeten. Het juiste parfum onderstreept en versterkt je stijl en persoonlijkheid. Met parfum kun je imponeren of de ander een bepaalde indruk geven.

Parfum is het meest persoonlijk accessoire wat je draagt, het zit op je huid, maar het is niet zichtbaar. Emotioneel en intuïtief heeft het wel een sterke functie. Onze reuk is het enige zintuig dat direct verbonden is met je hersenen..

Daarnaast heeft geur invloed op hoe je je voelt en dat heeft weer invloed op je gedrag. Een geur kan voor mensen een steuntje in de rug zijn. Afhankelijk van wat je die dag nodig hebt of wat je gaat doen kun je daar een geur bij uitkiezen. Die geur kan je zelfvertrouwen, besluitvaardigheid, benaderbaarheid en vrouwelijkheid versterken.

Een geurgarderobe werkt net als een kledinggarderobe. Met kleding breng je jouw stijl tot uitdrukking, met geur gebeurt dat ook alleen subtieler. Stel iemand is besluitvaardig en krachtig. Deze persoon kan voor een geur kiezen die dit onderstreept, maar in bepaalde situaties ook juist kiezen voor een geur die dit verzacht. Om een geur garderobe samen te stellen is het belangrijk om te weten hoe je wilt overkomen bij bepaalde gelegenheden.

Bijv.
Een zakelijke geur: deze zet jou stevig neer zonder schreeuwerig te zijn.
Een sensuele geur: deze is speciaal voor intieme momenten en vooral waarneembaar voor mensen die dichtbij mogen komen.
Een vrolijke speelse geur: echt voor je vrije tijd en om je creativiteit volledig tot uitdrukking te laten komen.
Een energieke geur: voor als je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken.
Je persoonlijk favoriete geur verandert ook met de jaren en kan heel erg beïnvloed worden door omstandigheden. Na een periode van heftige emoties zie je vaak dat mensen van kledingstijl en kapsel wisselen, ook de geur verandert vaak mee.

Maar er zijn zo verschrikkelijk veel geuren, hoe kies je jouw geur? Je kunt hier een parfumbox met 10 verschillende miniflesjes bestellen: http://www.touchofstyle.nl/index.php/webshop/category/14-parfum

In 70% van de gevallen kiezen vrouwen hun geur binnen hun kleurtype.
Lichte kleurtypes kiezen vaak voor lichte geuren. Een lente type kiest vaak voor een fruitige frisse geur met daarin soms een toon van bloemen. Zomertypes kiezen juist voor een licht inspirerende geur. Meestal ook met een bloemige ondertoon, maar veel zoeter dan de lente types.
Donkere kleurtypes kiezen eerder voor een zwaardere geur. Herfsttypes kiezen graag een groen kruidige geur, vaak met een bloemig oriëntaalse ondertoon. Wintertypes kiezen al snel voor een opvallende verleidelijke geur. Denk hierbij aan frisse en oriëntaalse geuren. Tijdens een kleuradvies krijg je hier inzicht in: http://www.touchofstyle.nl/index.php/kleuradvies