Hoe gaat haartransplantatie in zijn werk?

on

Hoe gaat haartransplantatie in zijn werk?

 

De behandelingstechnieken op het gebied van haartransplantatie worden steeds beter. Daarom kiezen steeds meer mannen in geval van haaruitval voor het transplanteren van eigen haar naar de kalende plekken. Hoe de behandeling precies in zijn werk gaat kun je lezen in dit artikel.

 

Consult

De behandeling begint met een consult. In dit gesprek wordt jouw haaruitval goed bekeken. Aan de hand van jouw situatie wordt bekeken of haartransplantatie mogelijk is. Bij mannen is dit in de meeste gevallen mogelijk. Vervolgens wordt besloten welke behandelmethode het beste aansluiten bij jouw wensen. Ook kun je tijdens dit gesprek al je prangende vragen stellen over de behandelingen en het herstel.

 

Twee methoden

Na he consult begint de behandeling. Hierin zijn er in Nederland ruwweg twee opties. De meest ingezette methode is de FUE-methode. Bij deze techniek wordt, onder plaatselijke verdoving, met een holle micronaald één tot drie haartjes per keer uit de achterzijde van het hoofd verwijderd. Dit deel van de hoofdhuid heeft de specifieke eigenschap dat het vrijwel nooit kaal wordt en haar altijd blijft groeien. Via kleine gaatjes in de kalende plekken van het hoofd worden de haartjes geïmplanteerd. Deze gaatjes groeien snel dicht, waarna de haartjes binnen enkele dagen al vastgroeien. De andere methode is de FUT-methode, waarbij over verdoving een strookje hoofdhuid met haar wordt weggesneden. De haartjes worden in een speciale vloeistof gelegd, waarna ze op de kalende plekken worden geplaatst. Omdat deze manier over het algemeen als pijnlijker wordt ervaren, wordt vaak de keuze voor de FUE-methode gemaakt, wanneer haartransplantatie wordt ingezet.

 

Nazorg en controle

In beide gevallen wordt het resultaat zichtbaar na enkele maanden. Het definitieve resultaat is in de meeste gevallen na ongeveer een jaar volledig duidelijk. Dat is ook vaak het moment voor de eindcontrole door de kliniek.