Nailart

In deze tijd schieten de nagelstudio’s als paddenstoelen uit de grond. Maar de kwaliteit en de behandelingen kunnen sterk variĆ«ren. De nagelstudio waar ik al enkele jaren vaste klant ben, is Nagelstudio Ellen. Ellen heeft haar eigen studio aan huis, en heeft het zo druk, dat zij inmiddels geen nieuwe klanten meer aannneemt, tenzij het een eenmalige behandeling voor bruiden betreft.

Wanneer je haar studio binnenkomt, is er een ding wat direct opvalt, namelijk de hoeveelheid diploma’s en certificaten die zij behaald heeft om dit vak te kunnen uitoefenen. Want er komt erg veel bij kijken.
Sowieso moet je de nodige hygiene regels kennen en respecteren, maar ook moet je een zekere bekwaamheid hebben wanneer het aankomt op French manicure, verzorging van de nagels, het in model vijlen hiervan, het zetten van gellak of acryl nagels. En dan hebben we het nog niet eens over de kunststukjes die er af en toe gemaakt worden waar je bij zit.

Ikzelf ben groot fan van de gellak. Vroeger lakte ik regelmatig mijn nagels, maar binnen de kortste keren kwamen de eerste schilfers al los te zitten. Toen ik ging trouwen, vertelde een vriendin mij over de gellak die zij altijd bij Ellen liet zetten. De gellak wordt aangebracht op je eigen nagels, die wel 3 tot 4 weken kan blijven zitten zonder te beschadigen. Dus een uitkomst voor diegenen die geen kunstnagels willen of mogen, en voor mensen die net als ik geen lak op hun nagels kunnen hebben zonder dit binnen de korste keren te beschadigen.

Met je nagels kun je tegenwoordig je eigen statement maken. De meest waanzinnige nagels zie je voorbij komen wanneer je op Instagram gaat kijken. Mijn nagels hebben inmiddels al vele kleuren en glitters gehad, maar vervelen doet het nooit. En Ellen heeft altijd wel weer een fantastisch nieuw kleurtje of nieuwe glitters om erbij te doen. Because we love the sparklies!

Foto bron: Nagelstudio Ellen Barendrecht