Spotlight: Stella McCartney

Als vijftienjarige begon Stella, dochter van artiesten echtpaar Paul McCartney en Linda, aan een stage bij ontwerper Christian Lacroix. Ook leert ze veel over pasvorm van Savile Row kleermaker Edward Sexton. Deze leerprocessen gaven de aftrap aan een spetterende carrière.

Na twee eigen collecties te hebben uitgebracht onder haar eigen label Stella, werd ze uitverkoren door Karl Lagerfeld om hem op te volgen bij modehuis Chloé in 1997. Hiermee wees zij een contract bij Gucci af, omdat ze fel gekant is tegen het gebruik van bont en leer, iets wat haar met de paplepel is ingegoten. Vader Paul en moeder Linda zijn beiden streng vegetarisch, en zetten zich al jaren in voor de rechten van dieren.

In 2001 komt Stella hierop terug, en gaat zij alsnog voor de Gucci-groep werken, met name omdat zij hier haar eigen label mag voeren.

Na weinig enthousiaste reacties op haar eerste collectie, komt ze terug aan de top te staan door het lanceren van haar sexy daywear collectie in 2002. Tevens wordt de eerste Stella McCartney winkel in Manhattan geopend.

In 2003 continueert ze het succes met de lancering van haar eigen geurtje, en worden er opnieuw winkels geopend; nu in Londen en Los Angeles. En daar houdt het niet mee op:

  • in 2007 wordt zij uitgeroepen tot designer van het jaar
  • in 2009 ontvangt zij de award van Vrouw van het Jaar en ontwerpt ze haar eerste kinderkledinglijn voor Gap Kids
  • 2010: Stella wordt gevraagd de kleding te ontwerpen voor het Britse Olympische Team voor de Spelen van 2012
  • in 2011 doet zij het kunstje voor Gap Kids nog eens over

Kortom, deze ondernemende dame staat aan de top, en zal hier voorlopig nog wel blijven!

Foto bron: adesesanodunaya.blogs.com