Spotlight: Viktor en Rolf

Een van de bekendste ontwerpersduo’s van de afgelopen decennia, is Viktor en Rolf. Viktor Horsting en Rolf Snoeren kennen elkaar van de kunstacademie in Arnhem, en hun stijl kenmerkt zich dan ook door extravagante, kunstzinnige creaties.
In 1992, toen zij net waren afgestudeerd, vertrok het duo naar Parijs om daar overladen te worden met prijzen van ’s werelds bekendste en belangrijkste fashionwedstrijd voor hun eerste modecollectie. De drie eerste prijzen die zij wonnen bij de Salon Européen des Jeunes Stylistes betekende een enorme stap voorwaarts in hun carrière.

In hun collecties combineren Viktor en Rolf hun liefde voor mode en kunst. Kunstzinnige, bizarre creaties worden afgewisseld door klassieke. Doordat zij op zo’n succesvolle wijze deze elementen weten te combineren, heeft het duo tevens al veel van hun collecties wereldwijd tentoon mogen stellen.

Een van de grootste momenten voor het duo op Nederlandse bodem is natuurlijk het feit dat het prinses Mabel mocht kleden destijds voor haar huwelijk met prins Friso. De ‘strikjesjapon’ wekte veel stof op bij vriend en vijand, en dat is natuurlijk wat je als ontwerper wilt!

Foto bron: searchingforstyle.com