Stoere kleding gebaseerd op research

Houd je van innovatieve, sportieve herenkleding? Check dan de items van Stone Island, een tof designermerk uit Italië. Dit merk is dol op experimenteren met materialen en productietechnieken. Hiervoor is zelfs een echt laboratorium beschikbaar. Het resultaat zijn onder meer jassen die van kleur veranderen bij een temperatuursverandering.


Steeds op zoek naar vernieuwing
Het merk werd in 1982 opgezet door de Italiaan Massimo Osti. De merknaam is gebaseerd op de twee woorden die het meest voorkomen in de romans van Joseph Conrad: Stone en Island. Ontwerper Osti had bovendien een boot die deze naam droeg. Hiermee heb je meteen een verwijzing naar de stijl van de kleding, die duidelijk veel maritieme invloeden toont.

De kleding is vaak voorzien van een opvallend logo met een kompas, dat als een stoere militaire badge op de linkerarm bevestigd is. Het kompas symboliseert de liefde voor de zee van de ontwerper, maar ook de eeuwige zoektocht naar vernieuwing. Stone Island in ieder geval prachtige sportieve fashion, waarbij functionaliteit en innovatie de basis vormen.

Kleding uit het lab
Het merk onderscheidde zich na de oprichting al snel door experimenten met stoffen en werd beroemd met kleding met een stonewashed effect. Tegenwoordig heeft Stone Island een multicultureel team van designers van verschillende leeftijden die de hele wereld over reizen voor inspiratie. In een laboratorium doet men volgens de traditie van het bedrijf nog steeds continu onderzoek naar vezels, weefsels, prints en verftechnieken. Stone Island is hierdoor specialist in de oppervlaktebehandeling van stoffen geworden.

De kledinglijn omvat niet alleen de al eerder genoemde jassen met thermogevoelige stoffen, maar ook ontwerpen in lichtgewicht polyester met een roestvrijstalen laagje, die gebaseerd zijn op de luchtvaarttechniek. In al die jaren heeft het bedrijf bovendien meer dan 60.000 verfrecepten ontwikkeld. De stijl van de ontwerpen is geïnspireerd op die van uniformen en werkkleding en natuurlijk op de maritieme wereld.

Stone Island anno 2017
Hoe staat het met de collectie die nu verkrijgbaar is? Die valt zoals altijd op door de mooie, duurzame stoffen en door een strakke, minimalistische uitstraling. Ook zijn er accessoires, zoals de hoogwaardige waterdichte tassen. Een mooi voorbeeld zijn verder de jassen die dankzij de speciale ‘dust colour treatment’ voorzien zijn van unieke kleurschakeringen en schaduwen.

De kleding van Stone Island is bij een beperkt aantal winkels in Europa verkrijgbaar. De collecties zijn casual en sportief en bieden items voor mannen van alle leeftijden. Niet alleen jezelf of je partner, maar ook je zoon kun je dus kleden in de stijlvolle items. Al met al een bijzonder merk, met een bijzondere historie. Met kledinglijnen waar de kwaliteit en sterke uitstraling vanaf spatten.