Trends op gebied van winterjassen

on

Een winterjas is in een land zoals Nederland alles behalve een overbodige luxe. Maar een perfecte winterjas vinden is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Zo moet je kijken naar welke winterjas in de mode is, welke winterjas mooi bij je figuur staat en zo zijn er nog veel meer dingen waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een winterjas.

Eisen aan een goede winterjas

Een beetje koude wind is veel minder erg dan nat worden, daarom is het ook erg belangrijk dat je winterjas goed water afstoot zodat je kleren niet nat worden en je vervolgens niet de heel dag in de kou hoeft te zitten. Ook mag een waterdichte jas in de was, zorg wel dat je een zuiver wasmiddel of een wasmiddel met impregneer gebruikt, zo zorg dat je dat de waterdichtheid goed behouden wordt. Mocht deze er desondanks toch af gaan met het wassen dan kan je ook een spray kopen om de jas weer waterdicht te maken. Naast dat het belangrijk is dat een winterjas water afstoot is het ook belangrijk dat deze goed warm is. Vaak vergissen mensen zich erin dat een dikke winterjas perse warmer is dan een dunne winterjas, dit is niet altijd het geval. Ook is het belangrijk bij een winterjas dat deze winddicht is zodat de warmte binnen gehouden kan worden.

Winterjassen trends

Iets wat een hele grote trend aan het worden is op gebied van winterjassen is een gestikte donsjas. Je hebt gestikte donsjassen zowel in dikke als in dunne uitvoeringen. Daarnaast heb je ze ook in verschillende kleuren, borduursels en prints. De gestikte donsjas zorgt ervoor dat iedere look een stoere uitstraling krijgt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de donsjas te combineren met een stoere jeans en sneakers of zelfs boven een jurkje met gympen kan deze ook heel leuk zijn. Wat je ook steeds meer terug gaat zien als het gaat om winterjassen zijn de neppe bontjassen. Ze hebben een zacht en wollig uiterlijk en bieden veel warmte. Hoe fijn is het om in de winter lekker weg te kruipen in je bontjas. Daarnaast kan een neppe bontjas zorgen voor een classy uiterlijk maar met een jeans en sneakers kan je er ook een hele stoere casual look van maken. Helaas is deze jas wel meer een trend voor vrouwen, dat betekent niet dat deze niet leuk kan zijn voor mannen. Tenslotte is de parka winterjas ook terug van weggeweest. De parka is altijd al een populaire winterjas geweest maar ook nu is hij onmisbaar in het straatbeeld. Deze jas is heel stoer voor zowel mannen en vrouwen. Leuke parka jassen kan je ook bij Canada Goose online kopen. Het voordeel van de parka is dat deze je hele lichaam bedekt dit zorgt ervoor dat je het in ieder geval niet snel koud zult hebben.