Waar je op moet letten bij goedkoop zilveren oorbellen kopen?

on

Zilveren oorbellen zijn erg modieus en trendy. Zo mogen zilveren oorbellen echt niet ontbreken bij een hippe outfit. Sieraden van zilver zijn relatief goedkoop, maar is het allemaal wel echt zilver? Waar moet je op letten bij het kopen van sieraden? Daar geeft Preciousjewel de nummer 1 leverancier op het gebied van zilveren sieraden graag antwoord op. Lees hieronder het advies van experts!

Sterling zilver

Als je regelmatig in sieraden winkels komt, of rondgeneusd op webshops, ben je vast wel eens de term “sterling zilver” of het getal “925” tegengekomen. Dit betekend dat het sieraad voor 92,5 procent uit zilver bestaat. De rest is vaak koper, dit maakt het sieraad sterker en zorgt ervoor dat er minder snel deukjes en/of krasjes op komen. Sterling is hoge kwaliteit zilver. Daarna komt 825 zilver en vervolgens 800 zilver.

Verzilverd of echte zilveren oorbellen aanschaffen?

Doordat veel sieraden verzilverd zijn kan je voor relatief weinig geld zilveren sieraden kopen. Verzilverd betekent dat er een ander (goedkoper) materiaal wordt voorzien van een dun laagje zilver. Dit maakt de sieraden sterker en de materiaalkosten zijn minder, waardoor ze goedkoop kunnen aangeboden worden. Verzilverde sieraden zien er van de buitenkant uit als echt zilver.

Zilver schoonmaken

Het grootste nadeel van zilver is dat je het regelmatig moet schoonmaken. Zilver kan namelijk na verloop van tijd verkleuren. Maar daar is natuurlijk ook een oplossing voor. Bijvoorbeeld zilverpoets (dat je in de winkel kan halen of aluminiumfolie met heet sodawater. Lees hier hoe dat werkt!