Weft – Weave Hair

Weftextensions: zo kun je er langer van genieten!

Vrouwen met weaves en weftextensions, je komt ze overal tegen. Vooral celebs zijn fan van de haarverlenging. Toch kan een weave als je deze niet goed verzorgd schade veroorzaken aan je eigen haar. Vaak als het eigen haar van vrouwen beschadigd wordt door weaves blijven ze er mee doorgaan omdat je anders nog beter ziet dat het haar beschadigd is. Hieronder vind je tips om beschadiging tegen te gaan!

Koop kwaliteit

Wat heel belangrijk is als je hairextensions koop is dat je goede kwaliteit aanschaft. Synthetisch haar is goedkoper maar zeer zeker niet beter voor je eigen haar. Het kan je haar zwak maken en zelfs je hoofdhuid beschadigen. Beter is dus om 100% human hair aan te schaffen. Vaak zit er nog synthetisch haar tussen, dit kun je testen door de textuur van het haar te voelen. Echt haar is bedekt met haarschubben, dit zorgt ervoor dat het haar glad voelt als je het tussen je vinger s naar beneden strijkt. Het voelt ruwer als je van beneden naar boven strijkt. Synthetisch haar is glad, maakt niet uit op welke manier je er doorheen gaat.

Bereid je haar voor

Zorg ervoor dat je haar klaar is voor de extensions, dit kun je doen door je haar van tevoren te wassen voordat je het gaat weaven en er in ieder geval een conditioner in hebt gedaan. Het liefst zo lang mogelijk in laten trekken en tijdens het intrekken afsluiten om het vervolgens af te spoelen met een koude spoeling. Daarnaast is het ook belangrijk om je haarlijn en hoofdhuid goed te verzorgen. Gebruik bijvoorbeeld een goede olie voor je haar, dit helpt tegen een droge hoofdhuid en exfolieert de hoofdhuid zodat je haar beter kan groeien. Maar zorg tevens dat je niet te veel olie, crèmes en sprays gebruikt want dit kan je weave veel te zwaar maken en kan uiteindelijk ook leiden tot nare geuren. Als je een goede weave hebt hoef je weinig producten aan te schaffen om de weave mooi te houden.

Wassen

Het is belangrijk dat je de weave ook wast. Probeer het in delen te wassen. Meng bijvoorbeeld shampoo en conditioner samen en masseer dit goed in je hoofdhuid en op je haar. Op het moment dat je conditioner in je haar hebt kun je het uitkammen en vervolgens per pluk haar uitspoelen. Tenslotte kun je vlechten maken om het haar vervolgens goed te laten drogen.