Werken in de modebranche

Heb jij nou een modeopleiding gedaan maar je hebt geen idee waar je moet beginnen met een baan zoeken in deze branche?
Wellicht kan ik je op weg helpen. 

Allereerst is het wel handig om te weten welke richting je ongeveer op wilt. De term ‘mode’ is natuurlijk enorm breed. Wil je de styling in of meer de kant op van het ontwerpen van kleding? Of misschien wil je wel zelf model gaan staan. Wanneer je dit weet wordt het al een stuk makkelijker om gericht te gaan zoeken op een baan. Als je dit nou nog niet weet, zou je een beroepen test kunnen doen. Dit is een test waar aan de hand van vragen wordt vastgesteld welke banen goed bij jou zouden kunnen passen.

Oké, je weet dus welke richting je op wilt. Dan is het nu zaak om op zoek te gaan naar vacatures. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden op sites als Indeed. Hierbij vul je in wat voor werk je zou willen doen en in welke regio, en dan krijg je een mailtje binnen als er een vacature binnen is gekomen die bij jouw profiel past. Mocht er nou niks binnenkomen, is het toch handig op zelf op zoek te gaan op het internet en misschien ook wel langsgaan bij modebedrijven bij jou in de buurt. Dit is sowieso altijd handig om te doen.

Zorg ook dat je de juiste vaardigheden onder de knie hebt. Dan heb ik het over creativiteit, flexibiliteit en samen kunnen werken. Ook is het aantrekkelijk voor een werkgever als je zelfvertrouwen uitstraalt en initiatief neemt. Wat ook erg aantrekkelijk is, is praktijk ervaring. Maar als je net van je opleiding afkomt heb je natuurlijk nog niet veel praktijk ervaring. Misschien een stage of zoiets dergelijks maar meer is het ook niet. En je moet toch ergens beginnen! Als je over die 5 dingen die ik net opnoemde beschikt, moet het goed komen. En zodra je je eerste baan hebt gehad, gaat alles een stuk soepeler.

Succes met het zoeken van een baan!
Wil je ook wat meer info over modeopleidingen? Check dan deze post