Zo kun je carnavalskleding dragen op een feestje

on

Als je ‘beneden de rivieren’ woont, staat de maand februari voor jou waarschijnlijk standaard in het teken van carnaval. Voor iedereen die gek is op verkleedfeestjes, hebben we goed nieuws. Themafeesten zijn namelijk helemaal hip nu! Want waarom zou je jouw mooiste carnavalskleding voor dames het hele jaar door in de kast laten hangen? Steeds vaker kiezen mensen ervoor hun verjaardag knallend te vieren door er een themafeest van te maken. Ontzettend leuk, maar niet iedereen weet hoe je carnavalskleding leuk kunt combineren zodat het geschikt is voor een feestje. In deze blog geven wij je handige tips en tricks om een geweldige look samen te stellen voor jouw volgende verkleedfeest!

Doe research naar originele outfits

Een goede voorbereiding is het halve werk en ook wanneer het gaat om themafeestjes is dit het geval. Als je het zelf moeilijk vindt om een originele look te creëren, is het internet je grootste vriend! Online is er zoveel inspiratie te vinden om je carnavalskleding op een coole manier te dragen. Bezoek blogs, Pinterest of kijk YouTube video’s: zo zul je gegarandeerd genoeg inspiratie opdoen voor jouw eigen carnavalskostuum!

Kies carnavalskleding waar jij je prettig in voelt

Net zoals met gewone kleding geldt ook voor carnavalskleding dat jij je er wel prettig in moet voelen. Zodra je online onderzoek erop zit en je hebt bedacht in welk carnavalspakje jij je wilt gaan hullen, is het natuurlijk tijd om de outfit in kwestie aan te schaffen. Zorg ervoor dat je kleding kiest die bij je past en die lekker zit. Als je een jurkje kiest van bijvoorbeeld stugge of kriebelige stof zul je waarschijnlijk niet echt kunnen genieten van je themafeest. Let hier dus op voordat je besluit welke carnavalskleding je wilt gaan kopen. Online is het soms mogelijk om te zien van welke stoffen kleding is gemaakt, dus kijk hier naar als dat mogelijk is. Zo voorkom je dat je de hele avond aan je carnavalskleding gaat lopen plukken en friemelen.

De accessoires die je draagt maken je outfit

Hoe mooi je carnavalskleding ook is; je outfit is pas echt af met de juiste accessoires! Door leuke details toe te voegen aan je kleding, geef je jouw outfit namelijk niet dat beetje extra. Ga je als verkleed als fee? Vergeet dan je toverstaf niet! Ben je een avond lang een cheerleader? Dan horen daar natuurlijk wel pompoms bij. Als je alle puntjes op de i hebt gezet, zul je echt de show stelen!