Vijf redenen om een hoesje om je telefoon te doen


Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, maar lang niet iedereen draagt er een hoesje omheen. Het is eigenlijk helemaal niet logisch, want je mobiele telefoon wordt er niet mooier op als je geen hoesje draagt. Misschien lijkt je telefoon wat mooier zonder hoesje, maar als je er gewoon een hoesje omheen draagt ben je achteraf wel bij dat je dat gedaan hebt. Ben je niet overtuigd? Lees hier dan vijf redenen om wel een telefoonhoesje te dragen.

1. Je smartphone wordt beschermd tegen krassen

Als je een hoesje om je smartphone draagt, wordt de achterkant beschermt tegen allerlei invloeden. Maak je gebruik van een klaphoesje? Dan bescherm je de voorkant ook. Combineer je smartphonehoesje met een (glazen) screenprotector en je gehele telefoon is optimaal beschermd.

2. Je kunt het telefoonhoesje matchen aan je outfit

Ben je in het zwart gekleed, en heb je een rood detail in je schoenen? Een rood telefoonhoesje matcht perfect. Is je outfit juist al best wel druk? Een simpel zwart of transparant telefoonhoesje is ideaal. Telefoonhoesjes zijn niet duur, dus je kunt er prima een paar aanschaffen om ze de hele tijd om te wisselen.

3. Je kunt er dingen in kwijt

Dat er pasjes en briefjes in een klaphoesje kunnen weten we wel. Maar ook in een normaal telefoonhoesje passen dingen. Zo kun je bijvoorbeeld je pinpas, ID-kaart of ov-chipkaart achter je hoesje doen. Zo is het belangrijkste pasje altijd binnen handbereik. Ook als je bijvoorbeeld gaat stappen is dit een handige plek om wat briefgeld te bewaren.

4. Het scheelt reparatiekosten

Laat jij je telefoon zonder hoesje hard op de grond vallen? De kans is groot dat het scherm stuk is of dat er andere onderdelen flink beschadigd zijn. Dat kost je een hoop geld als je hem laat maken, soms wel honderden euro’s. Voorkom dit door een telefoonhoesje te kopen. Met een paar euro ben je klaar en in combinatie met een screenprotector ben je bijna honderd procent verzekerd van veiligheid.

5. Sommige hoesjes hebben extra functies

Er bestaan telefoonhoesjes met diverse functies. Zo kan het ene hoesje jouw smartphone opladen, en het andere hoesje heeft een ring waaraan je hem kunt vasthouden. Daarnaast zijn er hoesjes met spiegels of verlichting waarmee je mooie foto’s kunt maken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Handig, toch?