Zo zie je er slanker uit door je kleding – 10 tips

Je hoeft niet op dieet om er slank uit te kunnen zien. De juiste kleding kan een wereld van verschil maken in hoe je eruit ziet.

Hoe je dat doet? De onderstaande 10 tips helpen je er slanker uitzien!

Ondergoed

1. Draag altijd ondergoed dat perfect passend is.

Dat geldt in de eerste plaats voor je bh. Een te grote of te kleine bh kan het effect van verder goed zittende kleding teniet doen. Bovendien is niet goed zittend ondergoed niet comfortabel. Een te kleine bh levert lelijke striemen en dat voelt niet prettig.

2. Ondersteuning mag best.

Van een goede bh mag je ondersteuning verwachten. Als je borsten voldoende ondersteuning krijgen, verbetert dit de lijnen van je lichaam. Laat je borsten opmeten bij een speciaalzaak in lingerie om de juiste maat te vinden.

3. Corrigeer waar nodig is.

Soms heeft je lichaam ook een beetje hulp nodig. Als je het fijn vindt om je heupen of je buik een beetje minder te laten lijken, kun je dat doen met behulp van elastisch ondergoed met een corrigerend effect. Het valt beslist niet op en kan precies dat verschil maken waar je naar op zoek bent.

4. Neem nylons met een corrigerend broekje.

Als je nylons draagt, is het aan te bevelen om panty’s te kiezen met een corrigerend broekje. Het heeft effect op je heupen en zorgt voor een platte buik. Het zit beslist comfortabel en je voelt je zelfverzekerder!

Kleding

5. De juiste maat is een must.

Kies nooit voor een te kleine maat als je er slank wilt uitzien. Dat heeft juist het omgekeerde effect. Kleding moet goed passend zijn. Heb jij een moeilijke maat, zoek dan naar die kleding die wel goed past, ook als de keuze minder is.

6. Een ‘little black’ is altijd goed.

Wees dankbaar voor de prachtige ‘kleur’ die zwart is. Kleding in zwart kleedt altijd stank af mits die goed passend is. Een zwart jurkje maakt een mooi figuur nog mooier en een zwarte spijkerbroek is een must in iedere kledingkast.

7. Ga voor strak.

Het hoeft niet zo te zijn dat casual en loszittende kleding je slanker maakt. Je lijnen komen het best naar voren als je kleding strak zit. Als je mooie rondingen hebt die je wilt benadrukken zorg dan de kleding goed aansluit rondom je lichaam.

8. Horizontaal is ‘not done’.

Als je slanker wilt lijken door kleding, doe je er goed aan om horizontale lijnen te vermijden. Dat geldt voor kleuren, maar ook voor de lijnen van het design. Verticale lijnen doen je langer lijken en slanker.

Schoenen

9. Highheels.

Als jij ze elegant kan dragen, zijn schoenen met hoge hakken een mooi middel om je slanker te ‘kleden’. Hakken zorgen ervoor dat je benen langer lijken en jij lijkt daardoor slanker. Natuurlijk wordt dat effect nog versterkt als je weet hoe jij je gracieus op hoge hakken moet bewegen. Lukt dat niet koop dan een mooie blokhak.

10. Ook hier geen horizontale lijnen.

Met schoenen kun je een goede outfit waarin je figuur goed tot z’n recht komt alsnog bederven. Draag geen schoenen met enkelbandjes. Deze zien er plomp uit en de horizontale lijn past in de meeste gevallen niet bij het profiel dat jij wil tonen. Bovendien zijn er genoeg leuke schoenen in andere modellen!


Geplaatst

in

door

Tags: